BALIKESİR / BANDIRMA - Aksakal Umut Akkaya Ortaokulu

May

Okulumuz 5.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde yıkıcı doğa olayları ile ilgili yanardağ patlama etkinliği gerçekleştirdiler. Sonrasında deprem çantası hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapılarak öğrencilere uygulamalı olarak deprem çantası hazırlama etkinliği gerçekleştirdi.

Nis

Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanlarımızın yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve Atatürk’ün Samsun’a, Amasya’ya Erzurum’a ve Sivas’a hangi zor şartlar altında gittiğini hepiniz biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. Bu nedenle, ülkemizin ileri gelenlerini bir meclis çatısı altında toplamak için var gücüyle çalıştı. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Bütün kararları meclis verecekti. Sonunda Kurtuluş Savaşımız kazanılmış, Ulusal egemenliğimiz ise milletimize verilmişti.

Ulusal kelimesi ulustan türemiştir. Ulus, aynı zamanda Millet kelimesinin de karşılığıdır. Aralarında dil, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanlar topluluğuna ulus, ya da millet diyoruz. Egemenlik ise; hâkim olma, yönetme gücünü elinde bulundurma anlamına gelir.

Öyleyse, Ulusal Egemenlik sözlerinden şunları anlayabiliriz; Ulusu meydana getiren insanların, yönetme yetkisini bütünüyle elinde bulundurması. Elbette ki, bir ulusu meydana getiren bütün fertlerin yönetici olması düşünülemez. Ulus, yani millet, yetkisini vekilleri aracılığı ile kullanmaktadır. Kim bilir belki de, gelecekte milletimiz, kendisine vekil olmak için bizlere de yetki verebilir.

Bu büyük bayram, hepimize kutlu olsun!

Nis

Değerler eğitim kapsamında "Vatanseverlik" temasında ayın öğrencileri;

5A sınıfından Sadun OLGUN

6A sınıfından Evren AVCU

7A sınıfından Fulya Ela ERCAN

8A sınıfından Oğuzhan Harun KARSON seçilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından okulumuz öğrencilerine ve velilerine yönelik olarak Siber Zorbalık ve Teknoloji bağımlılığı ile ilgili seminer düzenlendi.

Mrt

"Yüz Yüze 100 Oyun" projesi kapsamında okulumuzda "Dur Al Vur Oyunu" etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızın azmi ve fedakarlığı karşısında minnettarız. Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Gününün 103. yıldönümü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Mrt

Değerler eğitim kapsamında "Sorumluluk" temasında ayın öğrencileri;

5A sınıfından Mert ESMERAY

6A sınıfından Berat IŞIKMAN

7A sınıfından Nisanur PINAR

8A sınıfından Mehmet Yusuf ÖZEN seçilmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Bandırma İlçe Finallerinde okulumuz öğrencilerinden Nisanur Pınar "Reversi" yarışmasında ilçe ikincisi ve "Mangala" yarışmasında Oğuzhan  Harun KARSON ilçe beşincisi olarak okulumuzu gururlandırmışlardır. Her iki öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuzda Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında deprem ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta öğrenciler deprem anında nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu. Daha sonra öğrencilerimiz kısa bir süre içerisinde okulumuzu tahliye ettiler.

Mrt

Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda program düzenlendi. Yapılan programda acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Öğrencilerimize acil durum anında ve sonrasında yapılması gerekenler  ile ilgili kısa videolar izlettirildi.

Şbt

Değerler Eğitimi kapsamında okulumuz 8.sınıf öğrencilerimizden Eren DEVECİOĞLU'na ev ziyareti gerçekleştirildi.